GIF-Animatie Koki LogoDe dirigent van de Koki Boga Big Band

Bart Noorman is sinds september 2009 de nieuwe dirigent van de Koki Boga Big Band.

Als trompettist is Bart al weer zo'n jaar of 30 actief in de live muziek scene, in een variatie aan stijlen zoals big band, salsa, jazz, klassiek en pop. Hij studeerde lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Aan het eind van zijn studie in 1996 won hij met zijn eigen sextet Norman and the Rhythmkings de prestigieuze Dutch Conservatory Award, uit 45 ensembles. Hij kreeg onder andere een speciale aantekening voor zijn eigen stukken en arrangementen.

Na zijn afstuderen werd hij ook actief als educator. Inmiddels is hij docent harmonieleer en solfège aan het Utrechts Conservatorium, geeft improvisatieles aan diverse instrumentalisten, heeft een privé-praktijk als trompetdocent, geeft ademworkshops voor blazers en coachte hij door de jaren heen bands in allerlei stijlen. Hij heeft ook een boek over noten lezen gepubliceerd, het zgn. Tipboek Muziek op Papier, dat werd vertaald in het Engels, Spaans en Chinees.

Bart heeft zijn eigen studio waar hij werkt aan zijn eigen stukken, partijen en solo's inspeelt voor mensen die trompettracks nodig hebben en hij heeft in de loop der jaren tientallen kinderliedjes geproduceerd en daar zijn kennis van diverse stijlen in verwerkt. Duizenden kinderen kennen zijn liedjes uit het boek-met-cd getiteld Kriebel kriebel snorrebaard waarvan er zo'n 8000 exemplaren werden verkocht.

Zijn ervaring in het producen en het lesgeven kwamen in 2008 samen in een uitstekend ontvangen multimedia-pakket: de Virtual Music School, een revolutionair programma voor harmonieleer, improvisatie en solfège, met 11 originele stukken. Op deze DVD werkte en speelt hij samen met grote namen uit de Nederlandse muziekscene, zoals Bert van den Brink, Pieter Engels, Marco Toro en Alberto Caicedo. Lees meer op www.virtualmusicschool.org.

Momenteel is Bart als blazer vooral actief in de wereld van de salsa, met groepen als La Misma Gente, SalsAlegre en Cheveron, maar ook in coverbands Bling en The Embers.

Bezoek de website van Bart Noorman.


Bart Noorman  

email naar de Koki Boga Big Band.